Blomma i Jugend

Insynsskydd till ett badrum i ett hus byggt 1909. Då kan man gå lös med Jugend-krumelurer utan att skapa ett stilbrott mot arkitekturen.

60 * 60 cm

Detalj av panel. Blomman är gjord i två olika glas som ser nästan lika dana ut. Båda är sk ”vattenglas”, ett glas med mjukt vågig struktur som påminner om vatten. Det ena glaset är jämnrött, det andra en blandning av rött och gult.

På sociala media kan man träffa människor som delar ens intressen och utbyta tips och inspiration. Frankie Rozelle Dickerson Beckwith som driver FID Stained Glass Studio använde mönstret till en version med lite andra glas-val. Kantglaset har samma färg som det jag använt men en betydligt grövre struktur vilket skapar mer dramatik i bilden. Bakgrundsglaset har å andra sidan mindre struktur och blir på det sättet genomskinligare.

1 svar

Lämna ett svar