Galleri

Här finns bilder på alla glas samlade under några olika rubriker. Klicka på bilderna så kommer de upp i full storlek. Alla glas finns också under menyalternativet ”Hem”. Klickar du på en sådan bild får du se en kort presentation av glaset och ibland några fler bilder.

Insyns-skydd

Ibland kan det vara skönt med lite mer insynsskydd från gatan eller grannen. Trädet och den gröna mannen hänger båda i hallar där den öppna planlösningen annars gör det möjligt att se rakt genom huset. Vågen sitter i ett badrumsfönster som visserligen sitter så högt att man egentligen inte ser den som badar, men fönstret ligger nära gatan och gav ändå en känsla av nakenhet innan Vågen.

Speciella gåvor

Jämna födelsedagar eller någon annan speciell milstolpe i livet som passeras – då kan det vara roligt att ge något riktigt personligt, något som anspelar på ett brinnande intresse eller en tydlig egenskap.

Något till det egna fönstret

Det man beställer till sig själv kan vara rent dekorativt, men har ofta en symbolisk betydelse. När jag berättade för min svärdotter vilka beställningar jag fått sa hon ”Det där låter som folks tatueringar” och det stämmer rätt väl.

Jul och andra högtider

Givetvis kan man julpynta med glas. Glaset är tyvärr alldeles för tungt för att hänga i granen, men i fönstret går det bra. I vårt kök har vi en ilsken gatlykta som lyser in. När den får lysa på juleljusen får dessa en härlig gloria. På spaljén ute vid dörren ersätts sommarblommorna med ljusslingan och vinterkransen.

Fjärilar

Inget är så tacksamt som att göra fjärilar. Det går fort och man kan utnyttja glasets alla möjligheter till färger. Små fjärilar kan sitta i blomkrukan och ge lite extra färg utanför blomningssäsongen. Stora fjärilar kan sitta ute på en gren i trädgården eller ”fladdra runt” i växthuset.

3D – att utnyttja alla dimensioner

Oftast tänker man på blyglas som ”fönster”, antingen att man gör ett fönster eller hänger en ”suncatcher” (varför har vi inget svenskt ord?) i fönstret. Men det går att göra mer skulpturala saker. Skålen håller bättre än det ser ut som, men eftersom fogarna görs av bly är den inte lämplig för saker som skall ätas.